Brygmesterens Favorit

Dato for bryg 1. maj 2016 Bryg nr. 23
Navn på Øl: Nimbus Islay – Sgt. Pebber

 

Malttype: Pale Ale,
Tørverøget malt
Gram malt i alt: 5000 gr
Gærtype: Safbrew T-58
Bitterhed: 33 IBU
Farve: 10 EBC
Humle: Bitterhumle, sort tape: Pilgrim, min. 5 gram*
Smagshumle, blå tape: Challenger, min. 5 gram*
+ Klar Urt og Servomyces
Aromahumle, hvid tape: Challenger, min. 5 gram*

Mæskning

  Handling Start tid
Opvarmning af vand: til 65°C  
Mæskning: 64°C i overfladen i 75 min.  
Udmæskning: 77°C i 10 minutter  
  Eftergydes med 78°C vand så der bliver 26 liter  

Urtkogning

  Handling Start tid
Urtkogning: op til 100°C  
Tilsætning: "Små koger": Bitterhummel (pose med sort tape) tilsættes 14:15
  + 40 min: Smagshumlen (blå pose) og Klar urt + Servomyces tilsættes
500 gram Mørk kandis
14:55
  + 15 min: Aromahummel (pose med hvid tape) tilsættes 15:05
  + 5 min: Nedkøl til 24°C 15:10
  Nedkøling slut 17:10
Antal liter: 26 liter i gærtank  

Styrke

  Dato Måling Forventet
Urtstyrke før gæring (OG) 1. maj 2016 1060 1060
Omstukket (+ 8 dage) 16. maj 2016 1010 (6,7%)  
Urtstyrke efter gæring (FG) (+ 8 dage) Tappet 24. maj 2016 1008 1017
(OG-FG) / 7,36 = alkoholpct   7,0% 5,6%

 

Resultat: 46 flasker tappet